רבים מהאנשים אינם יודעים מהי מאניה, כיצד היא מאופיינת ומהם הסוגים השונים של המאניה וכמובן האם וכיצד ניתן לטפל בה? אז ראשית נסביר נסביר כי המאניה נמנית על קבוצה של הפרעות אישיותיות כגון המאניה דיפרסיה או ההיפואמניה. המאניה מאופיינת בתור מצב של התעלות נפשית ותחושה של כל יכול אצל אותו אדם הסובל ממנה והיא למעשה ההיפך המוחלט ממאניה דיפרסיה, שהיא מצב של דכאון. רוב האנשים הסובלים ממאניה לא יודו בזאת ולא יכירו כי משהו חריג מתרחש אצלם עד למעשה שיגיעו לעת של משבר חריף.
מהם התסמינים של מאניה?
אותם אנשים אשר סובלים ממאניה בדרך כלל יפגינו מצב רוח של אופוריה תמידית, מחשבות מהירות אשר מתבטאות גם בדיבור מהיר שלעיתים יזכיר לנו כאילו אותו אדם עובד על סוללות שאינן נגמרות. בנוסף לכל אלה אותו אדם ירגיש תחושות כי הוא כל יכול, התנהגות שהיא נוטה לכיוון הפרובוקטיבית שמלווה בפזיזות וא-נורמליות לעיתים ביחד עם כעס ועצבים.
מהם הגורמים למצב של מאניה?
אז כפי שכבר ציינו המאניה היא סוג של הפרעה נפשית ולכן לעיתים רבות נגמרת כתוצאה מצלקת נפשית כזו או אחרת שנגרמה לאותו בן אדם לאורך חייו. לעיתים חולי המאניה סבלו מילדות קשה אשר לעיתים הייתה מאתגרת בכל מיני מובנים אך לעיתים גם לוותה באלימות קשה. במקרים אחרים המאניה תועבר אף בתורשה כאשר אם אחד מבני המשפחה סבל בעבר ממאניה ייתכן וגם ילדיו יסבלו ממנו. במקרים נוספים בעיות של התמכרות לסמים קשים עלולה אף היא להביא את המשתמש למצבים בהם יסבול ממאניה אך בדרך כלל ילוו בעוד אחד מאותם פרמטרים שציינו קודם לכן.
איך מתגברים על מאניה?
הטיפול במאניה נעשה על ידי פסיכולוג או פסיכיאטר מוסמך והוא יכול לכלול גם טיפול מסורתי אשר במסגרתו עובר האדם תהליך של הכרת האני הפנימי שלו בצורה טובה יותר אשר במסגרתו הוא משוחח עם המטפל שלו שנותן למטופל כלים להתמודד עם המצב שלו. לעיתים טיפול שכזה אינו מספיק על מנת להתגבר על המאניה ויש לפנות לטיפול תרופתי כאשר התרופות ניתנות אך ורק על ידי פסיכיאטר לאחר שכולם הבינו את ההשלכות של תופעות הלוואי העלולות להיגרם מהטיפול התרופתי.